Over Chiel van Praag - Mediation Hilversum 

Sinds 2007 ben ik werkzaam als mediator. Inmiddels MFN en ADR registermediator gespecialiseerd familiezaken, arbeidsconflicten en zakelijke geschillen.

Het geeft zoveel voldoening om mensen te kunnen helpen wanneer ze zelf geen uitweg meer kunnen vinden. Dat is mijn persoonlijke drive voor het vak van mediator. 

Privé en al werknemer en zelfstandig ondernemer heb ik vaak geholpen om conflicten tussen diverse partijen op te lossen. Vanuit een duidelijke toekomstvisie en vanuit de eigen autonomie van de betrokken partijen, is mediation altijd gericht op een win-win situatie. Veel mensen waarderen mijn laagdrempelige, servicegerichte manier van werken.

Mijn aanpak is persoonlijk en relaxed. Ik zeg wel eens, ‘ik vind niets gek’. De mediation moet voor alle deelnemers veilig voelen. Daar besteed ik veel aandacht aan, want dan komen de mooiste en soms onverwachte oplossingen binnen bereik. Alle betrokkenen moeten met een goed en positief gevoel de mediation kunnen afsluiten, zodat er toch nog – ook al zal deze zeker anders zijn dan voorheen – een goede toekomst mogelijk is.

In het kort iets persoonlijks
Na diverse managementfuncties in de media bij één van de omroepen, werd ik zelfstandig ondernemer. Ik heb een succesvol management- en communicatie-/evenementenbureau gehad en ben ruim 13 jaar voorzitter geweest van de VECTA, de overkoepelende belangenorganisatie voor evenementenorganisatoren. Mijn ervaring met het oplossen van conflicten in uiteenlopende situaties zet ik graag voor jullie in.

Chiel van Praag
‘Een oplossing vind je samen!’

             

Echtscheiding

Door Mediation is het mogelijk op een andere manier te scheiden, minder stressvol.

Meer lezen

Overige familiezaken

Vaak een gebeurtenis waarbij emoties hoog kunnen oplopen. Via een mediator kunt u een harde juridische strijd voorkomen.

Meer lezen

Arbeidsconflicten

Een mediator bemiddelt bijvoorbeeld bij ontslag, verzuim, of arbotechnische zaken.

Meer lezen

Zakelijke geschillen

Bij een zakelijk geschil kan het voor beide partijen wenselijk zijn de gang naar de rechter te voorkomen.

Meer lezen