Mediation Hilversum Pakketten

Basispakket

mediation

 

850

p.p.

Voor eenvoudige situaties

Tot 4 uur contact met de mediator

1 tot 2 besprekingen

Inclusief afwikkeling bij de Rechtbank


Geen kinderen

Geen koopwoning

Geen onduidelijkheden over financien

Pluspakket

mediation

MEEST GEKOZEN

990

p.p.

Voor iets complexere situaties

Tot 6 uur contact met de mediator

2 tot 3 besprekingen

Inclusief afwikkeling bij de Rechtbank


Met kinderen

Met koopwoning

Onduidelijkheden financiele situatie

Totaalpakket

mediation

ALLES GEREGELD

1190

p.p.

Complexe financiele situatie

Tot 8 uur contact met de mediator

3 tot 4 besprekingen

Inclusief afwikkeling bij de Rechtbank


Met kinderen

Met koopwoning

Meerdere geschilpunten

Echtscheiding

Het maakt niet uit of de (ex) partners getrouwd of geregistreerd partner zijn of samenwonen (al of niet met samenlevingsovereenkomst). Mediation kan voor het ontbinden van iedere vorm van samenleven worden ingezet.

Scheiden is een ingrijpende en emotionele gebeurtenis. En juist dan, in deze zeer stressvolle periode, komt er veel op je af. Er dient nu eenmaal veel geregeld moet worden en vaak is het toekomstbeeld nog onhelder! Onderling overleg wordt lastig maar toch begrijpen partijen over het algemeen goed dat het zaak is, zeker wanneer er kinderen bij een scheiding zijn betrokken, om ná het scheidingsproces nog goed met elkaar te kunnen blijven omgaan.

Wordt er gekozen voor een route waarbij eenieder een eigen advocaat heeft dan is het niet ondenkbeeldig dat de onderlinge verhoudingen (nog meer) worden verstoord en dat er vechtscheiding dreigt.

Met behulp van Mediation is het mogelijk op een andere manier te scheiden, minder stressvol. Juist door gebruik te maken van mediation zullen de (ex) partners dit zelf ervaren. De gevonden uitkomst van de scheiding is immers zelf, met hulp van de mediator, gevonden en is altijd toekomstgericht.


Mediation Hilversum schrijft samen met jullie het eventuele noodzakelijke ouderschapsplan, stelt het convenant op en helpt jullie met een evenwichtige verdeling van de (gezamenlijke) bezittingen. Bovendien berekenen wij voor jullie (in geval jullie kinderen hebben) de kinderalimentatie en eventueel partneralimentatie volgens Tremanormen.

Wanneer de scheiding door de rechtbank moet worden bekrachtigd hebben wij in samenwerking met B& Familieadvocaten uit Utrecht overzichtelijke, financieel aantrekkelijk, all-in pakketten samengesteld. Wij handteren, wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van één van de pakketten, een uurtarief van € 87,50 inclusief BTW p.p.. 

KIES Mediation
Kies is een onderzochte en effectief bewezen methodiek om kinderen en hun ouders bij scheiding te begeleiden. De specialisatie KIES Mediation is een aanvulling voor MFN Familie Mediators.

Mediation Hilversum is een gespecialiseerde Kies Mediator.

Klik hier voor meer informatie over KIES

Een oplossing vind je samen!

Mediation Hilversum is geaccrediteerd Familie- en KIES mediator. De sessies kunnen gehouden worden op momenten dat het jullie het beste schikt. Bijvoorbeeld in de avonduren, na het werk of in het weekeind. 

  


TOEVOEGING
Komt u in aanmerking voor rechtsbijstand dan vragen wij een toevoeging voor u aan bij de Raad voor Rechtsbijstand. Wanneer de aanvraag wordt toegewezen dan dient u slechts een kleine eigen bijdrage te betalen. Overigens heeft Mediation Hilversum geen enkele invloed op de uitkomst van het aanvragen van deze rechtsbijstand. De toewijzing vindt geheel onder verantwoordelijkheid en beoordeling van de Raad voor Rechtsbijstand plaats. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.rechtsbijstand.nl.

Echtscheiding

Door Mediation is het mogelijk op een andere manier te scheiden, minder stressvol.

Meer lezen

Overige familiezaken

Vaak een gebeurtenis waarbij emoties hoog kunnen oplopen. Via een mediator kunt u een harde juridische strijd voorkomen.

Meer lezen

Arbeidsconflicten

Een mediator bemiddelt bijvoorbeeld bij ontslag, verzuim, of arbotechnische zaken.

Meer lezen

Zakelijke geschillen

Bij een zakelijk geschil kan het voor beide partijen wenselijk zijn de gang naar de rechter te voorkomen.

Meer lezen